Mal flot og godt med diffusionsåben maling

Står du overfor at skulle renovere eller bare pifte dit hus, dit skur eller dine vægge lidt op, kan det være et glimrende valg at male overfladen i en skøn farve som gør dig glad. Farver kan have en utrolig positiv indvirkning på vores stemning og humør, og dermed på følelsen af vores velvære, så det er bare om at dykke ned i det brede udvalg af farver til din vægmaling som er tilgængelig på markedet. Skal du male i eksempelvis din kælder eller i andre rum, hvor der kan være risiko for meget fugt, bør du kigge nærmere på diffusionsåben maling.

 

Denne type maling er åndbar så fugt, i eksempelvis vægge, lettere kan trænge igennem malingslaget. Derfor er diffusionsåben maling i særdeleshed velegnet til ydremure, sokler, udvendige facader og andre områder, hvor risiko for fugt er høj. Man kan få diffusionsåben maling som kan bruges til både vægge og lofte, så der er mange muligheder for at finde en diffusionsåben maling, der matcher lige præcis dit behov.

 

Er min maling allergivenlig?

 

Visse typer maling er fremstillet ved brug af kemikalier eller andre tilsætningsstoffer. Man kan være allergisk overfor nogle af disse anvendte ingredienser, hvorfor det er en god ide at tjekke indholdet af sin maling, hvis man lider af allergi. Derudover kan man overveje at vælge og bruge en naturmaling uden eksempelvis mikroplast. Nogle af den type maling kommer i pulverform i poser, som man blander op med en mængde vand som står anført på emballagen. Udover brugen af gode ingredienser i naturmaling, kan der også være andre fordele ved at benytte denne type produkt. Du kan købe naturmaling der er fuldstændig giftfri, hvilket er en rigtig god og dejlig egenskab, så man ikke står og indånder potentielle sundhedsskadelige dampe ind, når man står og maler. Derudover kan du være heldig at malingen er lugtsvag både ved brug og efterfølgende. Noget maling som indeholder forskellige kemikalier kan have en heftig lugt både mens man står og maler og et stykke tid efter man har malet færdig. Og dårlig lugt kan være en god ting at undgå ved malerarbejde.

Uanset om du har brug for vægmaling, træ maling eller loftmaling kan der være forskellige ikoner som kan være værd at holde øje med, hvis du ønsker at anvende maling der er produceret med omtanke for dig og miljøet. Ellers kig på malingens varedeklaration hvor der oftest står hvad malingen indeholder. Nogle producenter fokusere også udelukkende på at fremstille maling som er mere miljøvenlig og bæredygtigt fremstillet end andre alternativer. På GreenTown er der et udvalg af naturmaling og diffusionsåben maling samt andre produkter som bevidst er blevet produceret med ud fra et miljøvenligt perspektiv.