Skal du købe en sandkasse eller bygge en gør-det-selv?

Hvis du har besluttet dig for at anskaffe en sandkasse til ungerne, har du overordnet set 3 muligheder. De 3 muligheder er at købe en samlet/hel sandkasse, købe et samlesæt, eller bygge en gør-det-selv sandkasse fra bunden af. Hvilken af de 3 muligheder du skal vælge, kommer an på flere faktorer. Lad os tage et kig på de 3 muligheder hver i sær.

 

Køb en samlet sandkasse

Skal du blot bruge en lille sandkasse, kan det være en fordel at købe en hel sandkasse, som blot skal fyldes sand i, og så er den klar. Hvis det skal være en sandkasse af plast, er denne mulighed den eneste du har. Du kan dog også få mindre sandkasser af træ og komposit, som allerede er samlet og klar til at stille op i haven. Har du aldrig brugt et stykke værktøj før, og har du 10 tommelfingre, er muligheden med at købe en færdig sandkasse som er klar, ofte også den bedste mulighed. Med mindre du selvfølgelig kender en som kan hjælpe dig med at bygge eller samle en.

 

Sandkasse samlesæt

At købe en sandkasse som skal samles, er mellemvejen mellem at købe en færdig, og bygge en selv. Denne mulighed er ofte god, hvis du gerne vil have en lidt større sandkasse, men du ikke ønsker at bygge en selv fra bunden. Du kan finde mange forskellige samlesæt, hvor du både får træ, skruer og alle de andre materialer du skal bruge, samt en brugsanvisning til hvordan du samler den. De fleste samlesæt er nemme at samle, og kræver ikke den store tømreuddannelse eller viden inden for byggeri og gør-det-selv generelt. Når sandkassen er samlet, skal der nogle gange lægges en dug i bunden. Herefter er den ellers klar til at fylde sand i, og børnene kan efterfølgende frit lege i den.

 

Byg din egen gør-det-selv sandkasse

At bygge din egen gør-det-selv sandkasse kan hurtigt blive et større projekt, og der findes flere forskellige måder at gøre det på. Hvis du har mod på at kaste dig ud i projektet, er der først og fremmest nogle ting du skal have styr på. Hvis du er super god til det med træ og byggeri, behøver du måske slet ikke en vejledning. Hvis du gør, kan du nemt finde en online. Herefter skal du selvfølgelig have fundet det rette materiale. Til gør-det-selv sandkasser er det ofte træ der bruges. Her er det dog vigtigt at vælge den rette type træ. Du kan for eksempel anvende eg eller lærketræ. Når du har vejledningen og materialerne er det ellers bare at gå i gang. Når sandkassen er færdigbygget kan du efterfølgende drikke en velfortjent øl eller kop kaffe.