Skift vinduer i dit sommerhus  

Man kommer som sommerhusejer, ikke uden om vinduerne i sommerhuset af og til skal skiftes. Vinduerne i sig selv kan være dyre nok, men prisen kan for alvor blive høj, hvis man hyrer nogen til at skifte dem. Derfor kan der være mange penge at spare, hvis man kaster sig ud i at gøre det selv. Det at skifte vinduer kan godt være en smule skræmmende, hvis man ikke har gjort det før, men det er faktisk nemt nok, når man først har læst op på, hvordan man gør det ordenligt.

Derfor kan du i denne korte tekst læse mere om hvordan du skifter vinduer i dit sommerhus på egen hånd og på den måde sparer en mindre formue, som kan bruges på noget sjovere end en glarmester.

Sådan skifter du dine vinduer

Det kan være en halvdyr fornøjelse, at skifte sine vinduer. Afhængigt af hvilken type vinduer du skal have sat i og hvor mange der skal skiftes kan det koste i nærheden af 3000 kroner per vindue. Denne prisen bliver næsten fordoblet hvis du hyrer en glarmester, så derfor kan det være en god ide at få hjælp af en bekendt håndværker, eller give sig i kast med at skifte dem selv.

Hvis du vælger at skifte dem selv, så skal du først fjerne det gamle vindue og dettes ramme, så der er et stort hul i væggen. Herefter skal du bruge nogle kiler som du kan klodse dit vindue op med. Du skal også bruge noget at måle med, så du er sikker på, at dit vindue er i midten og du skal have noget at fastgøre vinduet med, for eksempel en bordemaskine, gerne med slag i. Herefter sætter du det nye vindues ramme i som det første, og prøver at mærke om du har cirka samme afstand mellem væg og ramme.

Herefter måler du om karmen er i midten, og hvis den er det kiler du det fast med dine kiler. Herefter sætter du rammen fast med skruger. Husk at bore først, det ellers kan splintre rammen og ødelægge den. Når alt dette er gjort kan du fastsætte dit nye vindue i rammen, hvilket burde være en smal sag. Til sidst når vinduet er fastgjort, skal du bare sørge for at isolere mellem karm og væg med noget fugemasse. Når alt dette er gjort, så har du monteret et nyt vindue på egen hånd og har sparet en masse penge!