Er du ved at være i mål med dit byggeprojekt? Book et mødelokale og hold rejsegilde!

Gør-det-selv projekter er selvfølgelig forskellige, alt efter om du f.eks. har ombetrukket sofaens pyntepuder, eller om boligens køkken er blevet revet ned. Er du i gang med, eller er du ved at planlægge et større gør-det-selv-projekt, der handler om ombygning, ved du nok allerede at et sådant kræver meget. Der skal virkelig planlægges, og selvom man har, så oplever mange, at et byggeprojekt alligevel har budt på mere eller mindre velkomne overraskelser undervejs. Hvis du er ved at nå i mål med et byggeprojekt, er der altså god grund til at fejre med et rejsegilde, og hvis du lige er startet, hvorfor så ikke planlægge et sjovt rejsegilde alligevel?

Historien om rejsegildet

Traditionelt set var rejsegildet et arbejdsgilde, som bygherren holdt for sine håndværkere, når husets spær var rejst. Oprindeligt var der en del overtro forbundet med rejsegildet, der f.eks. udmøntede sig i, at der blev pyntet med planter, der skulle berolige eventuelle onde ånder. I nyere tid har rejsegildet mest handlet om at takke håndværkerne, og alle, der har været forbundet med at opføre huset, samt husets beboere har deltaget. Oftest bliver der serveret røde pølser eller smørrebrød, samt øl og sodavand. I dag kan man fortolke rejsegilde i lidt bredere forstand, så hvis du skal til at være bygherre, eller allerede er det, kan der altså sagtens inviteres til fejring af dit flotte byggeprojekt!

Hvor holder man rejsegilde i dag?

Som nævnt holdt man tidligere rejsegilde så snart spærret på et hus var rejst. I dag findes der dog ingen faste regler for hvornår, eller hvordan, man må afholde rejsegilde, så mulighederne er mange. Der er altså ingen grund til ikke at afholde rejsegilde for sit nybyggede haveskur eller legehus, men selvfølgelig mest for hyggens skyld. Hvis du har afsluttet et større byggeprojekt, eller nærmer dig det, så har du nok også brug for at klappe dig selv på skulderen, og fejre at alt er gået godt. Man kan selvfølgelig holde fast i traditionen og fejre i den nye bygning, men en anden mulighed er også f.eks. at leje et mødelokale, og invitere dem du holder af på pølser og sodavand. Mange tænker, at et mødelokale kun er til arbejdsmæssig brug, som for eksempel kurser eller konferencer, men der er faktisk mange flere muligheder, når det kommer til mødelokaler. Mange steder har flotte lokaler som kan bruges til meget forskelligt, så hvorfor ikke planlægge sit rejsegilde allerede i dag?