Er facadeisolering den rette løsning?

Står du som mange andre med en kedelig facade med et enormt energiudslip, som følge af manglende isolering, porøse fuger eller trævægge – så er facaderenovering med udvendig efterisolering i form af facadeisolering løsningen.

Det at isolere sin facade udefra er en forholdsvis ny tendens, hvor man indtil nu normalt isolerede sine massive indervægge indefra.

 

Dette har aldrig været en god løsning, da der kan ophobe sig fugt i murværket der i kombination med vægge malet med plastik maling, er en utrolig risikofyldt energirenovering.

 

Du risikerer nemlig en klimaskærm hvorpå der ophober sig skimmelsvamp med dertilhørende dårligt og helbredsskadeligt indeklima.

 

Yderligere bliver facaden porøs og skruk, som følge af alt den fugt der vil ophobe sig i murværket.

 

Derfor er man gået bort fra denne løsning og tænkt ud af boksen – Hey hvad med at isolere udvendigt i stedet for?

 

Skidegod ide skulle det vise sig at være, for ikke bare slipper man af med varmeudslip og kuldebroer, man får sig også en helt ny og vedligeholdelsesfri facade, i lige den farve man ønsker dig.

 

Det er endda muligt montere skaller på sin facade, der mest om alt minder om klinker som limes på facaden og skaber det klassiske skalmurede look, som er velkendt i det danske land.

 

Der findes et hav af isoleringstyper du kan vælge mellem, hvor nogle isolerer bedre end andre.

Det drejer sig her om at kigge efter Lambda værdien, som indikerer hvor meget energi der suser igennem isoleringen.

 

Den pt. Mest effektive isolering på markedet er Kingspan som i Danmark sælges af Weber.

 

Weber et cementfirma som ejes af en fransk kapitalfond, som producerer cement og mørtel produkter af høj kvalitet og nu også Kingspan.

 

Der findes også flere forskellige lag slutpuds, med forskellige egenskaber.

 

Der findes den klassiske tyndpuds, som skaber det kendte look af en pudset facade.

 

Denne tyndpuds har ingen elastiske egenskaber og indeholder farvestof af kemikalier, som ikke har de bedste betingelser for at holde sig skarpe i nuancerne gennem årene.

 

Den bedste løsning hvis du ønsker et nødvendigt besøg af maleren allerede efter et par år, er den indfarvede silikoneslutpuds eller silikatslutpuds.

 

Denne slutpuds er den bedste løsning ovenpå sin facadeisolering da den både er diffusionsåben og elastisk i hærdet tilstand.

 

Dette sikrer at den giver sig hvis facaden skulle rykke sig, som facader nu en gang imellem gør.

 

Hvor der normalt ville være opstået en sætningsrevne, giver den sig altså og du undgår revner.

 

Derudover vil den aldre afskalle og da den indeholder silikonemaling, er farven beskyttet i pudsen og den holder derfor længere, end normal malet facade.

 

Er du blevet lun på ideen om facadeisolering af din ejendom, kan du kontakte Sydjysk facade & energirenovering ApS på telefon 81 40 80 40 eller besøge deres hjemmeside:

Forside