Tegn på, at dit hjem trænger til en efterisolering

Hvis du ejer et hus, er det vigtigt, at huset er ordentlig isoleret. Særligt, hvis du ejer et gammelt hus, er det ikke nødvendigvis ikke sikker, at huset overhovedet er isoleret. I så fald er det nødvendigt at foretage enten en efterisolering eller hulmursisolering. I det nedenstående kan du læse mere om tegnene på, at dit hjem ikke er ordentligt isoleret. Du kan også læse mere om selve isoleringsbehandlingen her: https://efterisoleringen.dk/.

Er der fugt?

Hvis der er fugt indendørs, kan det være et tegn på, at væggene og loftet ikke er ordentligt isoleret. Du kan blandt andet tjekke bag dine billeder på væggen, ligesom du også kan tjekke bag dine møbler. Du skal se efter skjolder og skimmel.

Hvis der lugter muggent, eller hvis dine ruder er fugtige, kan det også være et tegn på, at dit hjem ikke har en solid isolering.

Tjek dit loft

Det er vigtigt, at isoleringen i dit loft slutter tæt om dine loftsbjælke. Det kan du teste ved at måle tykkelsen. Hvis du oplever, at isoleringen ikke slutter tæt om bjælkerne, bør du overveje en efterisolering. Hvis isoleringen er mindre end 250mm, bør du også overveje behandlingsformen. Du kan læse mere om dine muligheder for enten efterisolering på https://boligogrenovering.dk/

Hvornår er hulmursisolering en god idé?

Hvis du bor i et murstenshus, der blev opført mellem 1930-1960, er der stor sandsynlighed for, at huset har en hulmur uden isolering. Du kan tjekke det ved at se din energimærkerapport. Sådan én har alle huse, der er købt efter 1997. Hvis dit hus ikke har nogen isolering, er hulmursisolering en relativ billig og effektiv løsning.